onsdag 18. august 2010

Varme og vannapport


Vi har det ganske varmt om dagene, mosjon utenom i vannet er utelukket når sola steker som værst. Siden vi har havet noen skritt utenfor døren, er det enkelt å få trent litt (når man kommer på det). Så først ut Agnella som tok noen svømmetak etter ballen. Hun skal bli mye mer vant til selve svømmingen. Ikke redd for å kaste seg uti, men synes nok det er ekkelt når hun mister kontakt med bunnen. Valborg beviste igjen sine talenter, og jeg angrer veldig på at hun ikke var meldt på noen apportkonkurranser i sommer. Nydelig svømmeteknikk; helt stille i vannet. Godt grep rundt apporten og avlevering før risting. Hun er kjempeflink. Tok film med mobilen, men det ser ut som om overføringskabelen er hos Thomas på Mo. Skal legge ut så fort jeg kan!

Aida har hatt en uheldig opplevelse i vann (fikk strøm i seg av et strømgjerde da hun var i vannkanten) og er ikke glad i det våte element. Hun fikk være med Valborg, og fikk i alle fall vasset uti. Vi får ta det helt rolig med henne så hun ikke blir mer skremt.

I går var det tid for andre runde på sauerenhetskurset med Aida og Stella. Ingen ville jage, så da er sauerenhetsbeviset i boks. Agnella skal få treffe sauen i Trøndelag, i litt mer kontrollerte former enn hva som lar seg gjøre her. Som sagt er det pålagt for alle hunder som skal på jaktprøve på høsten å ha sauerenhetsbevis. Og det er IKKE for at vi som eiere liker å holde på med dette. De som kjenner meg og mine metoder vet bedre. Vi har også et terreng der vi ofte mister hundene ut av syne, og i utmark og fjell er det tett med sau. Lydighet hjelper ikke da dessverre... Trygt å vite at hundene ikke vil jage.

1 kommentar:

Marit sa...

Så bra at du har fått sauebeviset! Misunner deg at hun leverer apporten før hun rister seg:)