torsdag 7. oktober 2010

Høyfjellsprøver

I helgen var vi på høfjellsprøver i gjen. Denne gang også med debutanten Agnella. Vi var spente på hvordan hun skulle takle prøvelivet. Lørdag var det 14 hunder i partiet. Agnella hengte seg på makker på første slipp, men slapp seg i selvstendige søk etter hvert. Det ble nok ganske tøft for henne mentalt, så hun dabbet litt av på slutten. På søndag gikk hun bra i sitt første slipp, men siden ble det for tett, og hun kom seg ikke ut i søk på en fornuftig måte.

Kritikker lørdag:
"Agnella viser i medvind oss et godt søk i god fart, fin stil og kraftfull aksjon. Får med seg bra med terreng i god kontakt med sin fører. I senere slipp bekrefter Agnella sitt søksinntrykk, men lykkes dessverre ikke å komme i fugl. Et trivelig bekjentskap som ønskes lykke til videre. 0 pr UK"
3-3-5-3-3-4

"I sidevind viser Valborg oss et meget godt søk i stor fart, fin stil og kraftfull aksjon. Revierer terrenget systematisk og nøye. I senere slipp bekrefter Valborg sitt gode søksinntrykk med en noe varierende intensistet. En sterk søker som dessverre ikke kom for fugl i dag. 0 pr AK"
4-4-6-4-3-4

Dessverre var det svært lite fugl i terrenget vi gikk lørdag.

Søndag er en annen historie. Valborg jobbet som hun pleier, gikk fine søk og jobbet på. Jeg skal ikke gå så mye mer inn på søndagen, Valborg fikk karakter 2 (lav intensitet) på jaktlyst når hun går som hun har gjort på de siste jaktprøver, lurer jeg på om vi snakker om samme hund. De andre karakterene var ikke særlig bedre...

Det positive med søndag er at vi så veldig mye rype. Store flokker :-)

Ingen kommentarer: