søndag 4. september 2011

Costa Vista to Italy

Det meste er klart til avreise i morgen. Turen går til Piemonte i Italia, hvor vi skal besøke gode venner, oppdrettere av våre raser og bare nyte Italia.
Jeg har vært litt stresset i forhold til tidspunktet vi har valgt til reisen. Jakten starter den 10. og vi kommer hjem den 12. MEN planlagt avreise til jaktterrenget blir den 15, så vi går ikke glipp av så mange dager. Det er primert jakt på rype, men så en del rugde i terrenget i fjor, og det er også jaktbart vilt for oss. 
Hvilke hunder jeg skal ta med, er ikke helt avklart enda. Det blir minst to, kanskje tre eller fire... :-) Med på lasset blir også en harehund og eieren av denne, slik at vi kan jakte begge deler til forskjellige tider. Deilig når jaktterrenget er nært der vi skal holde hus.
Så er spørsmålet; er hundene forberedt godt nok? Håper det. Agnella er nok mitt sterkeste kort, hun revierer godt, har fin fart og stil og har stort sett god kontakt og dressur. Hun er en ganske heit hund, så jeg må passe på å koble henne før hun koker over. Stella jobber jevnt og trutt som typisk spinone, er stødig i dressuren og en svært god viltfinner. Valborg er vår mest erfarne, og finner det som er av fugl. Aida er kanskje den mest uerfarne, også hun veldig heit. Men man når bra gjennom med kommandoer, og hun har enorm jaktlyst som sin søster Agnella. Så vi får se hvem som får "billett".


Trening på lavland

Jeg søkte på "Bracco Italiano" i dag og kom over en blogg der det sto om utstillingen vi var på i Trondheim i juli. Agnella ble Best i Gruppen der på NKK`s utstilling. Det var første gangen en av mine hunder har vunnet gruppen på en utstilling arrangert av NKK, og følgelig synes jeg det var veldig stas.
Bloggeren derimot syntes ikke noe om min Bracco, og omtalte henne som en "showhund", og at den Italienske dommeren Claudio Guiliani var mer opptatt av showhunder enn funksjon og fysikk.. De som kjenner Agnella og har sett henne i aksjon på jakt, vet at denne hunden innehar en god del andre egenskaper enn bare å være showhund... Men bloggeren hadde tatt masse fine bilder av (ikke fullt så fine hunder i følge henne selv) og det er alltid gøy å se bilder av flotte hunder :-)

Ingen kommentarer: