onsdag 9. april 2008

Magedreining/Bloat



I går skjedde det som er mange hundeeieres værste mareritt. Tina fikk magedreining. Man er aldri forberedt på noe sånt, og tiden renner fort fra en i disse tilfellene. Heldigvis var jeg godt klar over symptomene på magedreining og ringte veterinær på et tidlig tidspunkt. Tina ble fort værre, og ting begynte å haste. For å komme oss til veterinær, måtte vi til Brønnøysund, en ferge og noe kjøring unna. Min gode nabo og veterinær Kari Anne som egentlig ikke hadde vakt, bestilte ferga på ekstratur og utførte også inngrepet på Tina. Klokken var vel litt før 20 da jeg ringte, og kl 22 lå hun klar på operasjonsbordet. Da hadde buken et enormt omfang og slimhinnene var knall røde. De åpnet og slapp ut luften, og satte inn et kateter fra magesekken og ut, slik at luften fritt kunne lekke ut gjennom det i tilfelle at det skulle bli komplikasjoner igjen.

Vi overnattet i Brønnøysund, og kom hjem i morges. Natten har vært urolig der hun har stått oppreist og pepet mesteparten av natten. Håper i alle fall at det går bedre og bedre fremover, men vi er også klar over at komplikasjoner kan oppstå i etterkant av magedreiningen.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars, stackars Tina. Vi skickar en stor kram och hoppas hon snart blir bättre.

Anonym sa...

Himmel og hav!
Tenk at noe slikt kan skje!!
Vi krysser fingrene for at det værste er over nå!
Klemmer fra oss

Anonym sa...

...fra oss Solhaugan

Stephanie sa...

I don't understand everything but I can read that Tina is having a problemwith her stomach?? Big hugs to all of you and ofcourse to Tina!! Kisses from Arjan&Steef.

Rigmor Fiveltun sa...

Yes Stephanie, she got bloat/stomacktorsion tuesday. We rushed to the vet, and they managed to save her. So now we just wait and see how she recover. Hopefully it will be fine :-)

Anonym sa...

Det er det vi er mest redd for skal skje! Bra at du var så obs og reagerte tidsnok.
Håper at det går bra framover.
Klem fra Hanne og Arwen

Anonym sa...

Fysjo og fy!!! Kjent å ha både mamma og pappa som sykepleier da!!!! Dæven, dåkk va heldig..Trur aldri eg ha hørt om nån hunda som ha kommet tidsnok til dyrlegen...!! Bra Tine bei en av dem:-)
Varme klemma fra vigdis og co.

Anonym sa...

My skrivefeil der...:-)