torsdag 13. september 2012

Ferie del 2

Vi er hjemme igjen etter en uke borte på bobilferie. Selvfølgelig har ferien igjen gått til trening av hundene, denne gangen mest på skog. Siden vi trener mest på fjellet, og i rypeterreng, trenger hundene å finne ut hvordan fuglene oppfører seg i skogen, og hvor de befinner seg. Alle hundene kom seg etter hvert ut i fine søk og fikk med seg bra med terreng. Jeg bruker bjelle, men til tross for det gikk vi nok glipp av fuglearbeid. Det er nesten umulig å finne en hund i tett skogsterreng når den står stille. Bjellen høres til en viss grad et stykke på vei ut i terrenget, men så er det opp til hundeføreren å knekke koden hvor hunden kan stå... Skogstrening ga mersmak, og vi lengter allerede til fine skogsterreng igjen. Men kjentmann fant vi også fugl. Jeg har masse å lære om skogsfugljakt, og kan bare glede meg til fortsettelsen. 

Vi har også vært på Canis City på miniseminar om "klikkertening av jakthunden". Andre planer hadde vi også masse av, men så skal det litt til for å rekke over alt.

"Lille" Castagna vokser og vokser, og da vi var innom dyreklinikken for å kjøpe för på vei hjem, hadde jeg henne på vekten. Kunne nesten ikke tro mine egne øyne.. 22 kg. Og da har hun nok tatt av seg et kilo med det aktivitetsnivået vi har hatt i det siste. Hun er veldig kraftig, og jeg er jo veldig glad for det! Til opplysning ligger mamma Stella på 30-32 kg.

Stella ble igjen i Salangen hos en snill midlertidig passer. Stella får masse oppmerksomhet, tur, trening og kos. Hun skal brukes som jakthund i høst og gi de som passer en forsmak på hvordan det er å ha Spinone. Kjenner jeg Stella rett koser hun seg maks! Så får vi se hvor lenge hun blir.

Jeg har fått masse rapporter og bilder fra herlige valpekjøpere, og det blir jeg såååå glad for! I løpet av morgendagen skal hjemmesiden oppdateres med bilder jeg har fått tilsendt. Kanskje er det flere som har tatt bilder av sin Costa Vista hund? Send til meg, så legger jeg ut på hundens egen side på hjemmesiden.


Ingen kommentarer: