onsdag 15. mai 2013

Trening

Våren har kommet og det er mye lettere å gå ut og trene hund. Vi trener en del apport, både med dummy og med fugl, vi trener stand med vår unghund Castagna og ellers litt grunnferdigheter.
I dag inviterte vi Ole Arnold med sin Spinone Cinderella som er Castagnas søster. Vi startet dagen med å trene litt ferdigheter, som sitt, gripe apport og kontakt. Castagna har kommet et lite stykke lengre enn sin søster på apporten og hun fikk apportere både dummyer og rype. Castagna er så stolt når hun kommer bærende med noe, og sier fra med sin brumming når hun er på vei mot meg for å avlevere. Sjarmerende liten frøken!

Etter litt grunnleggende trening og apport, trente vi på å finne fugl, og ta stand. Begge jentene har fantastiske neser, og det er ikke noe problem med å ta opp vitringen og lokalisere presis hvor fuglen er. Søstrene har forskjellig intensistet i fuglearbeid, og må trenes deretter. Begge hadde veldig fine situasjoner og jeg har fått kartlagt treningen videre på begge.

Til slutt i dag fikk hundene gå hver sitt blodspor. Dette var deres første spor, og introduksjon til videre sporing. En flott treningsdag med gode pauser, god mat og deilig vær! Og til slutt; slitne og fornøyde unghunder. Her er noen bilder fra i dag og her om dagen:












Ingen kommentarer: