søndag 5. september 2010

Jaktprøver

I helgen har det vært høyfjellsprøve på Saltfjellet i regi av Bodø Jeger og Fiskeforening. Valborg ble stilt i AK for første gang.

Lørdag: "Valborg" starter ut i bra fart med god intensitet.Dekker terrenget godt i god kontakt med fører. Glir inn i stram stilfull stand. Reiser selvstandig og forfølger"
Karakterer: 4-3-6-3-3-4, pres 4.

Søndag:
"Valborg" starter ut i fin fart og jakter intens og effektivt i tett kjerr i god kontakt. Sjanse på fugl i slippet. I senere slipp i åpent terreng går Valborg et godt søk og får godt med terreng med seg i dybde og bredde.Finnes i stilfull stand. Reiser djervt på ordre en enkeltrype.Akseptabel rolig i oppflukt og skudd. Utreder ok. Senere stand sammen med makker. Reiser villig og forfølger. En trivelig hund som jakter godt og dessverre sprekker på dressuren i dag."
Karakterer: 4-4-6-3-4-4, pres 4-4, reis 6-5

Ved forfølgelse av fuglen utdeles det ingen premie. Vi har hatt en strålende helg på fjellet. Valborg har fått vist et godt søk og vist at hun har gode viltfinnerevner. Og vi har sett så mye ryper vi ikke har sett på flere år. Har fått mye skryt av dommere og deltakere, og føler at Braccoen har fått vist at den også duger. Hardtreningen fortsetter mot vår premie på jaktprøve :-)

1 kommentar:

Jaap & Tina Muller/Steffens sa...

I need translation .......... but it seems that you both did excellent!! We are proud on you Norwegian hunter, no matter what!
NB we have to skype