lørdag 18. september 2010

Rypejakt


Første runden med rypejakt er over. Ser allerede frem til nye turer. Valborg og Agnella fikk være med til Varntresk for å jakte på lirypa. Første dag var i skiftende terreng; skog, myr og kjerr. Valborg er i slipp mens Agnella er i bånd hos meg. Valborg blir borte lenge, og jeg begynner å lete, men det er veldig uoversiktelig. Plutselig kommer hun innom oss og tverrsnur igjen, for å gå rett på en rype som resulterer i støkk. Var det en rapport??? Det er i såfall glimrende uansett om rypa ble støkket på vei tilbake.

Dagene videre byr på lite vilt. Ikke før siste dagen, i går ble det fart på sakene. Valborg går fra stand til stand, mens en elendig skytter misbruker sjanse etter sjanse... Tomme hylser og ingen fugl. Kan ikke skylde på hunden i alle fall.
Agnella imponerer stort med søket sitt og har god kontakt selv om hun til tider går stort. Manglende fugl resulterte etter hvert i at mus og lemen fikk kjempe for sitt liv. Men sånn er det, og vi får bare håpe på mer ryper på hennes neste jakttur.

To strålende jakthunder er det i alle fall!

Ingen kommentarer: