tirsdag 2. august 2011

Sommertrening

Vi har huset fullt av feriegjester, og koser oss med det! Hundene synes det er veldig fint med så mange hender som kan kose på dem.
Hundetreningen fortsetter, og vi har mange fine treningsøkter med ulike ting å trene på. Aida og Stella går blodspor. Det jeg har sett blitt et problem med dem i løpet av året, er at de følger sporene til sporlegger (som regel meg eller Kine), og har blitt dyktige på det. Spesielt har det blitt et problem med Aida. Så nå legges sporene fra andre siden av gjerder, fra høye murer osv slik at det kun er blod, ikke spor fra oss. I tillegg legger vi godbiter for å få nesa ned igjen, da de har blitt "flinke" overværshunder.

Apporten går bra med alle hundene, og det er en fin aktivitet, spesielt i høyt gress, da de virkelig må bruke sansene for å finne.

Lydighet står også på planen, og med Stella trener vi mot klasse 2. Det har vært lite fokus på konkurranselydighet den siste tiden, men vi får se hva vi får til. Med Agnella trenes det stimuluskontroll, og i går hadde vi med opptil 4 kommandoer. Disse var sitt, dekk, apport og utgangsstilling. I går hadde vi en knall treningsøkt med dette, og det er så gøy å se hunden virkelig tenke seg om før den utfører saker.
Det ser ut som det kan bli en fin sommerdag i dag, så da er jo vannet noe å trene på og i. Nok å trene på her med andre ord!


Søskenkjærlighet

*
Gjestene trenger ikke å være alene hos oss.

Ingen kommentarer: