onsdag 15. juli 2009

Trening av 4 hunder


Nå når vi har 2 valper på 10 uker i tillegg til våre andre to på 1 1/2 år og 2 1/2 år, er det ekstra viktig å planlegge treningen godt basert på mål og vurdering etter siste treninger.

Overordnet mål for valpene er at de skal lære seg å tilby atferd og lære å leke! Å bruke leke er noe jeg IKKE skal slurve med denne gang. Begge valpene tilbyr hyppig sitt, en av de viktigeste øvelsene for jakt, de følger etter, har bra fokus og Agnella tilbyr også rygging. Virkelig gøy å trene valper med blanke ark og fargestifter tell :-)

Stella, vår Spinone har en rekke mål; hun skal bli en god stående fuglehund, gå blodspor, konkurrere i lydighet og evt. delta på apportkonkurranser.

Valborg, vår Bracco Italiano, har ett overordnet mål og det er å bli en god stående fuglehund. Hun har allerede deltatt på noen høyfjellsprøver og viser gode søk og god lydighet. Målet fremover er å trene mye på selvkontroll og fortsette å få sitten under stimuluskontroll med fløyte.

Alle hundene trenes på grunnferdighetene og i tillegg har jeg bestemt meg for å shape inn noen triks, både for å få variasjon men samtidig for å bli flinkere på timing og kriterier selv.

Fortsettelse følger....

1 kommentar:

AladOro sa...

I must react on the pictures you have put on your webpage today...it is so lovely.
Kisses from Holland