fredag 13. mai 2011

Valpesalg og trening.

Borgo skal flytte neste helg til en familie i Sverige. Der skal han bli med på jakt og forøvrig mange andre aktiviteter med sin nye familie. Det er veldig trist at han skal reise fra oss, uansett hvor forberedt man er på at valpene skal selges, blir vi veldig knyttet til dem. Borgo er jo den eneste "taspen" her, og har måtte funnet seg i å gå i rosa halsbånd, rosa bånd og omgås bare jentehunder i huset. Det har han tatt med knusende ro, som han gjør med mange andre saker i livet. En klippe!

Da har vi Briga Alta igjen som også trenger nye eiere, eller eier. Hun er vår gledesspreder og lyser opp der hun er. Vi ønsker at hun kommer til eiere som er jegere og som i tillegg ønsker å bruke mye tid på hund resten av året, utenom jakten. Hun er lettlært og liker å trene.

Begge valpene var med og trente da mannen min og pappa sagde ved med motorsagen og lempet på hengeren. Trening med forstyrrelser er ingen sak for Briga og Borgo! Trente kontakt, både i ro og gående, sitt og de fikk et par omganger med apport av måke. Det er så gøy å trene dem, og jeg kan si med hånden på hjertet at begge har blitt trent og sosialisert som det skulle være mine egne valper. Dette er et privilegium og en oppdretters oppgave om en sitter igjen med valper på overtid mener jeg.


Våre andre hunder har vært fantastiske med valpene hele veien. Aida (på bildet) var de første ukene ikke veldig begeistret så hun trakk seg unna. Men etter hvert har hun blitt deres mest morsomme leketante!

Ingen kommentarer: