onsdag 5. desember 2012

Vinter med Spinone og Bracco Italiano



Kuldegradene har kommet til kysten, heldigvis bare halvparten av gradene som det enkelte andre har, rundt - 8-10 grader de siste dagene. Stjerneklart hver kveld i det siste, fantastisk vær selv om det er litt kaldt! Når det nærmer seg -10 tar jeg gjerne på Braccoene heldekkende jaktdekken på tur og varmedekken om dem skal være ute  og ikke i aktivitet. For Spinonene tåler dem nok litt mer, men de trenger ikke stå i ro så lenge i denne kulden før det blir kaldt, de har ikke underull og er ikke skapt for så lave temperaturer. Så lenge de er i aktivitet er det greit, men om det nærmer seg -20 grader ville jeg kledd på for å beskytte patter og på hannhund spesielt kjønnsorgan som lett blir forfrosset, og det kan bli skikkelig plagsomt.
Det finnes utrolig mange ulike typer dekken på markedet, så det er bare å velge og vrake det man vil ha til sin hund.


                        
Goggen har fått på seg vinterklærne, for der han bor er det veldig kaldt. Lurer på hvor mange kalde vinterhjerter han skal smelte på sin vei ;-)

Mørket kommer tidlig på dagen og det blir mange turer i skog og mark i stummende mørke med hodelykt som eneste lyskilde. Og jeg digger mørket! Er ofte i skogen etter mørkets frembrudd med hundene, og det er spennende. De navigerer som i lyset, og får brukt mange sanser aktivt.


To Braccoer på tur, og de vises godt i lyset fra lykten. Det er verre når det blir flere sett med øyner enn de som opprinnelig ble med på tur :-)

Castagna begynner å bli en stor frøken, og selv om hun er ung, er hun flink jente. Hun har fått bli med på det jeg kan ta henne med på. Hun var veldig usikker en periode, men nå er det mye bedre og miljøtreningen har gitt resultater. Hun bruker å få bli med meg til Sandnessjøen der jeg behandles hos kiropraktor. Da er det først en time fergetur, for så litt byvandring når vi er fremme. På fergeturen er det flere momenter som var skumle til å begynne med, som nå bare er en lek for henne. I morgen blir det miljøtur til Brønnøysund, og da blir det et kort besøk på dyreklinikken for veiing og gøy.


Avslappet på fergetur.



Ingen kommentarer: