lørdag 25. august 2012

Trening i fjellet

Båndtvangen over og lengten etter jakttrening med løs hund i terrenget er godt påbegynt. Med sensommer og høst, kommer min lengsel etter innland og lettgått terreng. Det er en plass som har blitt tradisjon å dra til i jakten, og jeg dro dit fra tirsdag til torsdag for å sjekke forholdene. Det var langt mellom de få rypene hundene fant, men vi drar igjen og sjekker til jakten. Hundene jobber som noen helter, og dekker mye terreng effektivt. Her er noen bilder fra ett av mine favoritterreng:


Valborg skuer utover terrenget


Idyll


Og mer idyll


Castagna fikk være med på noen turer og måtte ta til takk med å rusle med meg og sitte å beundre de store hundene som er så raske!

Vi har vårt "eget" fjell rett over veien her på Vevelstad. Når man kommer opp er det vakker utsikt! Men det er tungt å komme seg opp i høyden, både for oss og hundene. God kondisjon og muskeltrening. I dag gikk vi en lang løype med Valborg og Aida som tok 5 1/2 time. Sliten er bare forbokstavene. Deilig med slitne hunder i alle fall som fikk flere rypekontakter i løpet av turen. 


Stella i fjellet fredag.


Dagens utsikt mot de syv søstre, Tro og Stokkasjøen


Aida i fjellsiden


Utsikt mot Visthus


En sliten matfar...

Ingen kommentarer: