torsdag 10. juni 2010

Agnella and the birds


Kommer inn for landing...


Det er bedre med to tjeld på taket enn....Hvor er dem, jeg hører fuglesang!!!Å der! Hvordan kommer jeg opp dit???Innestengt. Så urettferdig!

I "løvens hule" har et par med Tjeld valgt å ha sitt reir. Dette gjør at vi alltid må ha full kontroll på hvor hundene er når vi er ute. Heldigvis har de hundegård, og får se paret på avstand. To egg har de lagt, og vi er spente på resultatet. Agnella skulle helst sett at hun kunne få jage disse ertende fuglene langt av sted, som med alt annet hun gjerne vil jage for tiden. Inkludert sau, som vi fikk testet på i går.

For å få starte på jaktprøver i Norge, må hundene ha et såkalt saurenhetsbevis. For å få dette må man være med på sauerenhetskurs oftest arrangert av jeger og fiskeforeningen. Her er det autorisert instruktør som kan, om hunden jager sau, gi et elektrisk støt i hunden via et strømhalsbånd. Strøm er noe vi absolutt er sterkt i mot, og jeg ser med skrekk og gru på når hundene må igjennom dette. Men jeg har vært nødt til å se det som en nødvendighet, og det ER bedre å teste dette i kontrollerte former med mulighet for å få stoppet hunden, enn at den jager og kanskje tar livet av sau. Eller som vi stadig vekk hører i nyhetene; blir skutt av sauebonden. Andre runde er i august, og da ser vi om hundene tok lærdom av den slemme sauen.1 kommentar:

Aidamos sa...

Jag undrar om du flyger om man kastar upp dig i luften, detta är en av mina favorithistorier:
- 2 jägare köpte en fågelhund och gick ut i skogen för att testa om hunden var bra.
Efter en stund sa´ den ena jägaren till den andra:
-vi kastar upp honom i luften, flyger han inte så lämnar vi tillbaka honom till affären....