mandag 16. juli 2012

Delmål og hovedmål

Når man får en valp i hus har man som regel mange drømmer og visjoner hvordan den valpen skal bli. Kanskje er det håp om en kommende lydighetsstjerne, en glimrende skogshund eller kanskje ønsker man valper frem i tid. Det er en lang vei til alt dette. Og jeg kaller dette delmål i hundens liv. Det som er hovedfokus og hovedmål for vår Castagna og hunder generelt vil jeg si, er at de skal bli godt sosialisert på mennesker, andre hunder og ulike miljø. Hovedmålet er at hun skal være trygg på det rundt, slik at vi lett kan ferdes hvor som helst uten at hun skal være redd. Alle valpen har påbegynt sin livsskole hos oss, men det betyr på ingen måte at våre valpekjøpere kan lene seg tilbake og slappe av. Det er mye jobb i sosialiseringsperioden, men står man på nå har man så utrolig mye igjen for det senere i hundens liv. Det viser seg at mye av problematferd som oppstår i hundens voksne liv, kan skyldes manglende sosialisering.


Castagna (Kos) koser seg med bein. Vil hun bli så sosial og trygg som vi ønsker mon tro? Tiden vil vise :-)

Det er sommerferie, og vi har mye besøk. Både av barn og voksne. Valpene stortrives med ekstra selskap og kos, og er veldig glad i våre tante- og onkelbarn.
Lørdag var det tid for å si adjø til Camelia. Hennes nye familie hadde kjørt en lang vei, og for å hjelpe litt på tiden, pakket vi ferieunger og valper i bilen og dro til Brønnøysund. Kombinert bytur, levering og miljøtrening for valpene. Masse biler, folk og handlevogner = god trening!
Camelia hadde slappet av i bilen og har fått undersøkt sitt nye hjem. Og heldigvis ser det ut til at overgangen går helt fint. Litt verre var det for undertegnede å levere henne muligens...


Camelia i full fart i sitt nye hjem.

I går var valpene på havnen og fikk prøvd seg i et nytt miljø. Cressida gikk ned landgangen til flytekaiet som hun aldri skulle gjort noe annet :-)


Cressida ned landgangen


På flytekaiet!

Castagna fikk være med i båten en tur for å kjenne på følelsen. Vi bruker jo en del båt her vi bor, og naturligvis er hundene ofte med oss når vi drar på turer. Tilvenning i båt er et must for våre hunder.

Ellers går livet sin vante gang med hverdagene fylt med hundeaktiviteter og hundekos!


Storjentene


Hva er vel bedre enn å ta seg en sovestund med varme, myke valper??


Glad gutt med glade hunder


Agnella speider.

Her er et bilde av Cassia som bor på Sørøya. Engelsk Setteren i huset hadde fått valper et par uker før hun ble hentet, og hun ble tatt fint inn i varmen i valpeflokken.


Så til slutt tar jeg med en sommerhilsen fra Britt og Bella som hadde kommet hjem til Oslo etter ferie i Bodø, der jeg var og møtte dem. Veldig koselig!






Ingen kommentarer: