søndag 8. juli 2012

Store og små

De store hundene hos oss lever livet som nesten normalt. Fremdeles litt mindre oppmerksomhet enn de vanligvis får, men lider nok ingen nød. Det er fint vær og de boltrer seg på våre store, inngjerdet uteplass store deler av dagen. I går gikk vi tur på butikken med Agnella, Aida og Castagna (Kos). Kos måtte sitte i sekken det meste av turen, for det er for langt for en liten valp. Det syntes hun var helt greit!


Rigmor med Kos i sekken


Costa Vista på handel 

Valpene får en del opplevelser og trening hver dag. De får også smake på ulike saker alt fra grønnsaker, frukt til kjeks og tygg for hunder. I går fikk de reinbein, store, frosne stykker. Det var godt! Jeg vil anbefale dere som har valp å sette av tid til å "dele" godsaker med valpen. Det kan være å sitte og kose og holde i den andre enden av tyggebein eller griseøre. Dette er en fin øvelse for å forebygge at de passer på godsakene. Og i stedet for å terpe på å ta fra valpen godsaker, gi den heller en godbit mens den ligger og tygger. Da får du mest sannsynlig en hund som ikke er redd for at mennesker skal stjele godsakene, og den vil heller ikke ha behov for å passe på tingene sine.


Godt med bein!


Mmmm

De store hundene fikk såkalte energistenger :-)


Stella tygger


Aida er ferdig!


Valborg


Agnella


Kos lærer seg gode vaner


Det gjør Callula også


Aida, Stella og Agnella


Cressida på vei fra havet


Og Camelia!

Valpene lærer å ligge i bur med døra igjen. Dette øver vi på med jevne mellomrom både sammen og alene. Vi passer på at de er trøtte og at de har noe å tygge på når vi legger dem inn. Som oftest går det veldig kort tid før de sover tungt. Så åpner vi døra når de er i ferd med å våkne, så de slipper å begynne å pipe før døra åpnes.


Ingen kommentarer: